VIKI külsős oktatás

2021. 12. 14.

Tisztelt Partnereink!

 

2022. január 01-től fokozatosan bevezetésre kerül Magyarországon a Vasúti Igazgatási Központi Informatikai (továbbiakban: VIKI) Rendszer, mely biztosítja az Ügyfelek számára az elektronikus ügyintézést. Ezzel jelentős irattári kapacitások, nyomtatási költségek takaríthatók meg és ami a legfontosabb, folyamatvezérelt hatósági eljárások kerülnek bevezetésre, biztosítva az átláthatóságot és nyomonkövethetőséget a hatósági eljárásokban.

 

A VIKI Rendszer sikeres bevezetésének egyik kulcsmomentuma, hogy a leendő Ügyfelek ismerjék, és készségszinten használni tudják a kérelmező felületet, ami a SZÜF rendszeren keresztül lesz elérhető.

 

A KTI Nonprofit Kft, az ITM Vasúti Hatósági Főosztállyal együttműködve, a vasúti piaci szereplők (vasúti társaságok, képzőszervezetek, járműgyártók, infrastruktúra építő, és tervező cégek, stb…) és képviselőik számára egyéni felkészülést támogató, online képzést tervez megszervezni a VIKI rendszer gyakorlati alkalmazásáról, amely magába foglalná a vasúti hatósági feladatellátáshoz kapcsolódó valamennyi ügykört.

 

A képzésen belül tervezett képzési modulok:

 

1)       VIKI rendszer általános bemutatása modul – a modul minden résztvevő számára szükséges!

2)       infrastruktúra engedélyezés modul

3)       vasúti jármű engedélyezés & járműregiszter modul

4)       humánerőforrás (vasútegészségügy, képzés, vizsgáztatás) modul

5)       biztonsági tanúsítvány, ECM modul

6)       Vasúttársaságok működési engedélyei, piacfelügyelet modul

 

A képzések megszervezésének, illetve zökkenőmentes lebonyolításának érdekében szükséges a VIKI rendszer kérelmező felületével kapcsolatos képzési igények ismerete, ezért ezúton kérjük Partnereinket, hogy 2021. december 31. (péntek) 16 óráig a vikikulsoskepzes@kti.hu e-mail címre a fenti képzési modulonkénti bontásban küldjék meg a részükről felmerülő képzési igényeket.

 

Köszönjük!

 

 

Vasúti Képzési Módszertani Központ