Vizsgáztató szervezet

2021. 12. 07.

Tisztelt Vizsgabejelentő!

 

A 19/2011 (V.10.) NFM Rendelet változásai miatt a vizsgaigazolásoknak tartalmaznia kell a vizsgáztató szervezet nevét, ezért a bejelentéseknél kötelező lesz megadni azt. Ez a Vasúti Vizsgaközpont által szervezett vizsgák esetén természetesen a KAV lesz és ez nem is változtatható.

 

 

 

A társasági vizsgák esetén pedig a vizsgáztató szervezet az a vasúti társaság, akinek a Vizsgáztatási Utasítása (jelenleg, később Vizsgaszabályzat és Eljárási Rendje) alapján folytatják le a vizsgát. Ha tehát bejelöli a társasági vizsgát, akkor szabad szavas kereséssel ki tudja keresni a vizsgáztató szervezetet. Elég akár egy karakter megadása is.

 

 

Felhívjuk figyelmüket, hogy vizsgáztató szervezet a 19/2011 (V.10.) NFM Rendelet 2. § 19. pontja ("vizsgáztató szervezet: a Kormány rendeletében kijelölt vasúti vizsgaközpont, a vasúti társaság és a különleges kötöttpályás közlekedési rendszer üzemeltetését végző társaság") alapján csak a Vasúti Vizsgaközpont, a vasúti társaság illetve a különleges kötöttpályás közlekedési rendszer üzemeltetését végző társaság lehet!

 

Tisztelettel:

KTI Nonprofit Kft. Vasúti Képzés Módszertani Központ