Tájékoztató a biztonságkritikus kommunikáció tananyaghoz való hozzáférésről

2022. 11. 30.

Az utóbbi időben több megkeresés is érkezett a KTI VKMK-hoz a fenti tárgyban. Az alap információk megtalálhatók az alábbi linken: https://vkmk.kti.hu/tovabbkepzesek/tajekoztato/

 Az ott leírtakat szeretnénk kiegészíteni a tipikus kérdésekre adott válaszaink jelen helyen való közzétételével.

A vasútbiztonsággal kapcsolatos elektronikus oktatás 2021 szeptemberében indult el. A tananyagot a Közlekedési Továbbképző és Dokumentációs Kft. (a továbbiakban KTD Kft.) honlapján https://www.ktdkft.hu/ érhetik el az érintettek. 

Azok az elméleti vasútszakmai oktatók, akik a tavalyi évben (2021) szeptember 1. után vettek részt a KTI VKMK továbbképzésein:

A továbbképzést követően regisztrálva lettek a KTD Kft-nél.  A regisztrációt követően léphettek be a Kft oldalára és érhették el az oktatók által 2021-ben elsajátítandó anyagot, a Biztonsági kultúra nevű digitális tananyagot. Az akkori regisztrációjukat nekik nem kell megismételniük. Ők a 2022. évi KTI VKMK továbbképzésüket követően az előző évi hozzáférési adataikkal beléphetnek a KTD Kft. felületére. Ott idén a Biztonságkritikus kommunikáció elnevezésű online tananyagot kell kiválasztaniuk és elvégezniük.

Azok az elméleti vasútszakmai oktatók, akik a tavalyi évben (2021) szeptember 1. előtt vettek részt a továbbképzésen, valamint a vizsgabiztosok és a vasútüzem vezetők:

A 2022. évi KTI VKMK továbbképzésüket követően kapják meg a digitális tananyaghoz való hozzáférést.  A KTI VKMK a KTD Kft. rendelkezésére bocsátja a továbbképzési jelentkezési lapon - Önök vagy a munkáltatójuk által - megadott adataik közül a belépéshez szükséges e-mail címet és a KTI azonosítójukat. A digitális tananyagot a 2022 évi továbbképzésekről szóló általános tájékoztatóban megadottak szerint képzett belépési kódokkal tudják elindítani kb. a képzésüket követő 10. napon.

Amennyiben a belépésük a fentiek alapján sem sikerülne, küldjenek e-mail üzenetet a vkmk.tovabbkepzes@kti.hu címre.

 

 

                                                                                                                                                          Hidasi Sándor

                                                                                                                                                         központvezető