Tájékoztató az elméleti vasútszakmai, valamint különleges kötöttpályás közlekedési szakmai oktatók alapképzésének indításáról

2022. 02. 14.

A KTI Közlekedéstudományi Intézet Vasúti Képzési Módszertani Központ (továbbiakban: Központ) meghirdeti az elméleti vasútszakmai, valamint különleges kötöttpályás közlekedési szakmai oktatók alapképzését.

A Központ a képzést a vasúti közlekedési hatóság által jóváhagyott - Vasútszakmai oktató (elméleti) alapképzési program 2022  - képzési program alapján végzi.

A képzésben való részvétel feltételei:

 

-    A jelentkező szerepel a hatályos hatósági oktatói névjegyzékben, mint gyakorlati vasútszakmai oktató.

 

-    Felvételi elbeszélgetésen vesz részt. A felvételi eljárás keretében kb. 20 perces személyes elbeszélgetésre kerül sor minden jelentkezővel.

 

-     Felnőttképzési szerződést köt.

 

Kérjük a névjegyzékbe vételi határozatot szkennelve a jelentkezés mellékleteként, vagy külön e-mailben a vkmk.alapkepzes@kti.hu email címre megküldeni.

Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy a jelentkezéskor vegyék figyelembe a 19/2011 (V.10) NFM rendelet 8. §-a által szabályozott, a vasútszakmai elméleti oktatók hatósági oktatói névjegyzékbe kerülésének feltételeit.

A képzésben részt venni szándékozók az alapképzésre, a Központ által meghirdetett alábbi időpontok figyelembevételével jelentkezhetnek:

 

Jelentkezési határidő: 2022. március 15.
Felvételi elbeszélgetés: 2022. március 16-17.
A képzés tervezett indulása: 2022. április 19.

                                       

A képzés adatai:

A képzés megnevezése, száma:                                                                         Vasútszakmai oktató (elméleti) alapképzés, KTI/VKMK/337-1/2022
A képzés belső azonosítója:          

VKMK-VSZO-AL-2022/1

A képzés kezdete:              2022. április 19.
A képzés tervezett befejezése: 2022. szeptember 06.
A képzés óraszáma:            198 óra
Az ellenőrzés, értékelés módja:                          Folyamatos visszajelzés
A képzés helye:                                                1119 Budapest, Than Károly utca 3-5.

                        

A képzés tervezetten az alábbi napokon kerül megtartásra, minden nap 9:00 és 16:00 között:

2022. április 19-20; 25-26;

2022. május 02-03, 9-10; 16-17, 23-24; 30-31;

2022. június 07-08; 13-14; 20-21; 27-28;

2022. július 4-5; 11-12; 18-19; 25-26;

2022. augusztus 1-2.

 

A jelentkezési kérelmet elektronikus formában a Központ honlapján (https://vkmk.kti.hu) – az alapképzés jelentkezési lap kitöltésével – kell kezdeményezni a központnál. A kitöltött jelentkezési lapot a vkmk.alapkepzes@kti.hu email címre kell megküldeni.

Az alapképzés 8 fő alatti létszámmal nem kerül elindításra. A csoportlétszám feltöltése a fenti jelentkezési oldalon történt hiánytalan, érvényes regisztrációk időbeli sorrendje alapján történik.

A felvételt nyert jelentkezők az alapképzésen akkor vehetnek részt, ha a jelentkezésüket a központ, a jelentkezés lezárását követő 5 munkanapon belül visszaigazolta.

A képzés megkezdésének feltétele, hogy a képzés díja (Ft/fő) befizetésre került. A képzésen résztvevő az erről szóló igazolást legkésőbb 5 munkanappal a képzés megkezdése előtt postai úton, vagy elektronikus úton a vkmk.alapkepzes@kti.hu email címre megküldi a központ részére.

A szerződéssel, vagy együttműködési megállapodással rendelkező vasúti társaságok, illetve képzőszervezetek esetében az alapképzés teljes díját egy összegben, minden megkezdett részvétel után

 

- függetlenül attól, hogy befejezte-e, vagy tesz-e sikeres vizsgát az alapképzésen résztvevő - az alapképzés kezdési hónapjára vonatkozó elszámolás alapján kell megfizetni a Központ által a vasúti társaság, illetve képzőszervezet részére a tárgyhónapot követő 3. napig megküldött analitika alapján. Az elvégzett és egyeztetett szolgáltatásokról a tárgyhónapot követő 10. napig a vasúti társaság, illetve képzőszervezet teljesítés igazolást állít ki, amely teljesítésigazolás alapján a Központ a tárgyhónapot követő 15. napig állítja ki a számlát. A Központ által kiállított számla alapján a teljesítés határideje a számla vasúti társaság, illetve képzőszervezet általi kézhezvételétől számított 30 nap. A fizetés módja: banki átutalás.

Az elméleti vasútszakmai, valamint különleges kötöttpályás közlekedési szakmai oktatók alapképzésének díja a képzés költségét magában foglalja, de nem tartalmazza a résztvevő szálláshely és utazási költségét, illetve az alapképzést lezáró, hatósági vizsga költségeit.

A Központ által jogszabályi felhatalmazás alapján szervezett képzések esetében felnőttképzési szerződés megkötésére 2022-től oly módon kerül sor, hogy a felnőttképzési szerződés tartalmát - mint általános szerződési feltételeket - a központ a honlapján ismerteti meg a képzésben résztvevő személyekkel.

 

Budapest, 2022. február 14.

 

 

 

Hidasi Sándor

központvezető