Meghirdetett elméleti vasútszakmai oktató

Tájékoztató az elméleti vasútszakmai, valamint különleges kötöttpályás közlekedési szakmai oktatók alapképzésének indításáról

 

A KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet Nonprofit Kft. Vasúti Képzési Módszertani Központ (továbbiakban: Központ) meghirdeti az elméleti vasútszakmai, valamint különleges kötöttpályás közlekedési szakmai oktató alapképzését.

A Központ a képzést a vasúti közlekedési hatóság által jóváhagyott - Vasútszakmai oktató (elméleti) alapképzési program 2023 - képzési program alapján végzi.

A képzésben való részvétel feltételei:

 

-    Legalább 3 éves szakmai gyakorlat,

 

-    Felvételi elbeszélgetésen vesz részt. A felvételi eljárás keretében kb. 20 perces személyes elbeszélgetésre kerül sor minden egyéni jelentkezővel.

 

-     Felnőttképzési szerződést köt.

 

A képzésben részt venni szándékozóknak a szakmai gyakorlat munkáltató által kiállított igazolását szkennelve a jelentkezési felületre (Képzési regisztrációs és jelentkezési rendszer, KéReg) kell feltölteniük.

Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy a jelentkezéskor vegyék figyelembe a 19/2011 (V.10) NFM rendelet 8. §-a által szabályozott, a vasútszakmai elméleti oktatók hatósági oktatói névjegyzékbe kerülésének feltételeit.

A képzésben részt venni szándékozók az alapképzésre, a Központ által meghirdetett alábbi időpontok figyelembevételével jelentkezhetnek:

 

 

Jelentkezési határidő:  2024. február 12.
Felvételi elbeszélgetés
egyéni jelentkezés esetén:
február hónapban egyénileg egyeztetett időpontban
A képzés tervezett indulása: 2024. március 11.

                                       

A képzés adatai:

A képzés megnevezése, száma:                                                                        

Vasútszakmai oktató (elméleti) alapképzés, VHF/39720-1/2023-ÉKM

A képzés belső azonosítója:          

VKMK-AK-VSZO-2024/1

A képzés kezdete:              2024. március 11
Az oktatás befejezése: 2024. június 25.
A képzés óraszáma:            198 óra (128 óra elmélet, 60 óra gyakorlat,         10 óra hospitálás)
A képzés tervezett befejezése:               
2024. július 12.
Az ellenőrzés, értékelés módja:                                 
Folyamatos visszajelzés
A képzés helye:      
1119 Budapest, Than Károly utca 3-5.

                        

A képzés tervezetten az alábbi napokon kerül megtartásra minden nap 9:00 és 16:00 között.

A képzés első 24 órája tréning jellegű képzéssel indul, mely gyakorlati képzésnek minősül és a képzési programmal összhangban a hiányzás nem megengedett:

 

2024. március 11-12; 18-19; 25-26;

2024. április 02-03; 08-09; 15-16; 22-23; 29-30; 

2024. május 06-07; 13-14; 21-22; 27-28;

2024. június 03-04; 10-11; 17-18; 24-25

 

 

A jelentkezési kérelmet elektronikus formában a KéReg elektronikus felületen -KéReg tájékoztató– az alapképzés jelentkezési lap kitöltésével – kell kezdeményezni a Központnál.

Az alapképzés minimum 8 fő, de legfeljebb 24 fő létszámmal kerül elindításra. A csoportlétszám feltöltése a KéReg elektronikus felületen történt hiánytalan, érvényes jelentkezések időbeli sorrendje alapján 

A felvételt nyert jelentkezők az alapképzésen akkor vehetnek részt, ha a jelentkezésüket a Központ, a jelentkezés lezárását követő 5 munkanapon belül visszaigazolta.

A magánszemélyek és szerződéssel, vagy együttműködési megállapodással nem rendelkező vasúti társaságok illetve képzőszervek esetében a képzés megkezdésének feltétele, hogy a képzés - VKMK Eljárási rendje szerinti - díja (Ft/fő) befizetésre került. A képzésen résztvevő az erről szóló igazolást legkésőbb 5 munkanappal a képzés megkezdése előtt a KéReg elektronikus felületen feltölti a Központ részére.

Azok az egyéni befizetők – magánszemélyek - , akik nem saját maguk finanszírozzák az alapképzés díját - hanem költségviselőként a munkáltatót jelölik meg - kötelesek a díj átvállalásáról szóló kötelezettségvállalási nyilatkozatot is csatolni, ld. Változások a KTI VKMK által lebonyolított alap-és továbbképzések jelentkezési rendszerében.

A szerződéssel, vagy együttműködési megállapodással rendelkező vasúti társaságok, illetve képzőszervezetek esetében az alapképzés VKMK Eljárási rendje szerinti - teljes díja a szerződésben, vagy együttműködési megállapodásban foglaltak szerint kerül elszámolásra.

Az elméleti vasútszakmai, valamint különleges kötöttpályás közlekedési szakmai oktatók alapképzésének díja a képzés költségét magában foglalja, de nem tartalmazza a résztvevő szálláshely és utazási költségét, illetve az alapképzést lezáró, hatósági vizsga, továbbá a képzési programban meghatározott óraszámon felül szükségessé vált konzultáció költségét.

A Központ által jogszabályi felhatalmazás alapján szervezett képzések esetében felnőttképzési szerződés megkötésére oly módon kerül sor, hogy a felnőttképzési szerződés tartalmát - mint általános szerződési feltételeket - a Központ a honlapján illetve a KéReg elektronikus felületen ismerteti meg a képzésben résztvevő személyekkel.

                 

                         

Budapest, 2024. január

 

                    Hidasi Sándor

                   központvezető